Vem är jag?

Mitt namn är Elisabeth Erlandsson Kaufmann. Jag bor i Arboga, där jag driver en yogastudio (Arboga Yinyogaakademi), sjunger i kör och sitter i styrelsen för det lokala Miljöpartiet (sedan i mars 2020 som ordförande). Är ledamot i Fritids- och Kulturnämnden och i Konstkommittén, som väljer ut konstverk till offentliga byggnader. Till yrket är jag dels yogalärare (Yoga Alliance-certifierad som RYT 500), dels gymnasielärare i svenska och tyska, även SVA-lärare och behörig att undervisa på högstadiet i franska och spanska.

Jag är född och uppvuxen i Uppsala, har bott en längre tid i Schweiz, Frankrike och Tyskland samt i andra städer i Sverige (Göteborg och Falun) och tycker om att resa. Blogginläggen på den här sidan skrev jag under en jorden runt-resa som ägde rum 6 november 2017-5 maj 2018, precis innan jag öppnade min yogastudio i Arboga. Under denna resa hämtade jag inspiration från många håll i världen kring temat yoga och meditation. Nu för tiden reser jag inte gärna så långt bort längre, eftersom jag för klimatets skull försöker undvika långa flygresor.

Vid sidan av mitt språkläraryrke har jag under flera år arbetat med granskning av ämnesprov i tyska, franska och spanska för grundskolan. Jag har också gjort flera översättningsuppdrag till och från tyska samt korrekturläsningsuppdrag, samt skrivit en lärarhandledning med nivåbedömningstester och kartläggningshjälp i tyska för årskurs 7-9, på Liber förlag.

Yogan har funnits i mitt liv sedan jag var i tjugoårsåldern. För femton år sedan utbildade jag mig till yogalärare och har sedan dess undervisat i yoga som hobbyverksamhet, till dess att jag sade upp mig från min lärartjänst och startade min firma Yoga Productions i augusti 2016. I juni 2018 öppnade jag dörrarna till Arboga Yinyogaakademi, där jag ger yinyogakurser, workshops och yinyogalärarutbildningar.