Yoga

Omfattningen av min yogautövning har varit olika stor under de trettio år jag har utövat yoga, men jag har åtminstone hela tiden lärt mig mer och mer, år för år. Satyananda, iyengar, ashtanga, bikram, power, kundalini och klassisk hatha yoga är några av de yogaformer jag har utövat.

När jag bestämde mig för att utbilda mig till yogalärare i Bad Meinberg 2008 (en holistisk hatha yoga-lärarutbildning i Swami Sivanandas tradition) hade jag redan gått en instruktörsutbildning i power yoga och undervisat i power yoga i några år (sedan 2005), men det var tiden i Bad Meinberg som fick mig att förstå att yogan innehåller så mycket mer än bara fysiska övningar.

Förutom att göra yoga började jag att meditera regelbundet. Dessutom uppskattade jag mer och mer att hålla positionerna länge, för att få tid att meditativt gå in i kroppen och känna efter vad som händer i kroppen och i sinnet. Denna önskan om att få in mer mindfulness i yogan –  tillsammans med mitt intresse för energimedicin – förde mig till yinyogan, som är den yogaform jag främst undervisar i idag. Jag utbildade mig till yinyogalärare hos Magdalena Mecweld (2013-14) och fortsatte att djupdyka i yinyogans värld hos Sarah Powers (2016), Bernie Clark (2018) och Paul Grilley (2019). Efter några år då jag regelbundet hållit kurser och workshops i yinyoga, sydde jag ihop ett koncept för en egen yinyogalärarutbildning, som jag för första gången höll på Yogahuset i Falun våren 2017. Sedan har det rullat på med kurser både i min egen studio i Arboga (Arboga Yinyogaakademi)) och på andra platser i Sverige. Nu under coronapandemin har jag utvecklat en yinyogalärarutbildning på distans, som drar igång den 10 augusti 2020. Läs mer om min yinyogalärarutbildning och om min övriga yogaverksamhet på www.yogaproductions.se!